- Malzemeler
- 3 su bardağı su
- Bir buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı tozseker
- 4 kahve fincanı nisasta +1 çay bardağı su
- Yarım paket vanilya
- 1 küçük kavanoz vişne kompostosu
- VİŞNELİ SU MUHALLEBİSİ TARİFİ
- Nisasta hariç tüm malzemeyi bir tencerede kaynatın. 4 kahve fincanı nisastayı da 1 çay bardağı suyla kaynatın. Kaynayan malzemeye ilave edin ve 2 dakika daha kaynatın. Daha sonra bu malzemeyi kare bir fırın tepsisine döküp soğutun. Servis yapmadan önce 2 saat buzdolabinda bekletin. Muhallebiyi kare dilimleyip, vişnelerle ve pudraşekeriyle süsleyin.
Etiketler MUHALLEBİSİ, Su, TARİFİ, VİŞNELİ