Türkiye' mutfağının vazgeçilmezi tatlı,kek,pasta,kurabiye tariflerini sitemizde bulabilirsiniz.

Sponsor Reklam





CEVİZLİ KURABİYE



  • Malzemeler
  • 6 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

  • CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

  • Unu derince bir kabın içine eleyerek alın. Üzerine yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyin. Elinizle hafifçe karıştırın. Tozşeker ve kabartma tozunu ekledikten sonra tekrar karıştırın. Malzemelerin birbirleriyle iyice karışmasını sağlayın. Son olarak ceviz içini ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopararak yuvarlak şekil verip, tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.


Etiketler , ,



Yorum yap:

Tarifci