Türkiye' mutfağının vazgeçilmezi tatlı,kek,pasta,kurabiye tariflerini sitemizde bulabilirsiniz.

Sponsor Reklam





Şeftali Reçeli Tarifi

Kaç Kişi: Hazırlama: Pişirme:

Şeftali Reçeli Tarifi Tarifi

Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Şeftalileri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayıp dilediğimiz büyüklükte parçalara ayıralım. tencereye alıp şeker ve suyunu ilave edelim. Kaynamaya başladığında altını kısalım ve kıvamını alana kadar kaynatalım. Yaklaşık olarak 1-1.5 saat kadar sürebilir. Kıvama gelen reçele limon suyunu ve karanfili ekleyip 5 dakika daha kaynatalım. Ocaktan alınca ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz hava almayan cam kavanozlara doldurup önce oda sıcaklığında biraz bekletelim daha sonra buzdolabında muhafaza edebiliriz.

Not: Karanfil harikulade bir koku ve tat katıyor. Dilerseniz eklemeyebilirsiniz.

MALZEMELER

1 kilo şeftali1 kilo şeker1 çay bardağı subir kaç damla limon suyu3,4 tane karanfil

Hepsini Seç / İptal Et



Google Etiketler:Şeftali Reçeli Tarifi,resimli prenses tacı,resimli Şeftali reçeli tarifi,Şeftali reçeli hazırlanışı,Şeftali reçeli malzemeleri,Şeftali reçeli nasıl yapılır,Şeftali reçeli tarifi,Şeftali reçeli yapılışı

Etiketler



Yorum yap:

Tarifci