Türkiye' mutfağının vazgeçilmezi tatlı,kek,pasta,kurabiye tariflerini sitemizde bulabilirsiniz.

Sponsor Reklam





Portakal Kabuğu Reçeli

Kaç Kişi: Hazırlama: Pişirme:

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle portakal mevsiminin geçmiş olmasından dolayı özür diliyorum. tarifi daha önce biliyordum ama paylaşmak bugüne nasip oldu. Kış aylarında yapıp nefis portakal tadına yaz aylarında da kavuşmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Hemen tarife geçmek istiyorum.

İlk olarak portakalların acı tarafını ince rende ile rendeleyelim. Daha sonra dilimleyeceğimiz şekilde çizikler atalım ve portakalı soyalım. İç kısmını dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz ister suyunu sıkın ister sıkmadan yiyin. Reçel sadece portakalın kabuklarından yapılıyor.

Kabukları rulo yapıp iğne ile ipe dizilir. Biraz sıkıca yapmanızda fayda var. Bir leğenin içerisinde 1 gece boyunca arada suyunu değiştirerek bekletelim. Ertesi gün 5 er dakika kaynatıp suyunu süzelim. Tencereye şekeri, suyu ve ipe dizili kabukları koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp koyulaşmasını bekleyelim. Yaklaşık olarak 1 saati buluyor. Koyulaşmaya başladığında tencereden çıkarıp ipini keselim. Tekrar tencereye ilave edip limonunu ekledikten sonra 15 dakika daha kaynattıktan sonra yeterli koyuluğa ulaşınca ocaktan alalım soğuduğunda cam kavanozlara aktarabiliriz. Afiyet olsun.

MALZEMELER

6,7 adet kalın kabuklu portakal4 su bardağı şeker3 su bardağı suYarım limon yada fındık kadar limon tuzu

Hepsini Seç / İptal Et

 





Google Etiketler:Portakal Kabuğu Reçeli,portakal kabuğu reçeli hazırlanışı,portakal kabuğu reçeli malzemeleri,portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır,portakal kabuğu reçeli tarifi,portakal kabuğu reçeli yapılışı,resimli portakal kabuğu reçeli tarifi,resimli prenses tacı

Etiketler



Yorum yap:

Tarifci