Türkiye' mutfağının vazgeçilmezi tatlı,kek,pasta,kurabiye tariflerini sitemizde bulabilirsiniz.

Sponsor Reklam





Patatesli Muska Böreği

Kaç Kişi: Hazırlama: Pişirme:

Patatesli Muska Böreği Tarifi

Patatesli Muska Böreği Tarifi
Misafirlerinize sunabileceğiniz patates içli muska böreği tarifi. Severek ve beğenerek yiyeceklerini göreceksiniz çünkü çok nefistir.

MUSKA BÖREĞİ MALZEMELERİ

2 adet yufka2 adet orta boy patates2 adet orta boy soğanRendelenmiş kaşar peynir1/2 çay bardağı su1/2 çay bardağı zeytinyağı1 yumurta sarısıÇörek otu

Hepsini Seç / İptal Et

PATATESLİ MUSKA BÖREĞİ YAPILIŞI

Patateslerin kabuklarını soyup temizledikten sonra haşlayıp çatalla ezelim. Daha çabuk haşlamak için dilimleyerek haşlayabilirsiniz.

Patatesler hazır olduğunda tavaya zeytinyağını alıp ince doğranmış soğanları 6-7 dakika kavuralım. Üzerine patates püresini koyup 1-2 daha dakika pişirelim.

Yufkayı oradan ikiye bölüp üst üste alalım ve 4 parmak genişliğinde şeritlere ayıralım. Küçük bir kaseye zeytinyağı ve su alıp fırça ile kestiğimiz yufkalara sürelim. Şeritlerin uç kısmına patatesli harçtan koyup üzerine rendelenmiş kaşar ekleyerek şerit yufkanın sonuna kadar üçgen şekilde katlayalım. En son kısmı yağlı su ile yapıştıralım.

 

Hazırlanan yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım ve üzerine yumurta sarısı sürelim. Ek olarak çörek otu ile süsledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar tutalım. Sıcak olarak servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Patatesli Muska Böreğinin Videosunu izleyebilirsiniz.




Google Etiketler:Patatesli Muska Böreği,fırında patatesli muska böreği hazırlanışı,fırında patatesli muska böreği malzemeleri,fırında patatesli muska böreği tarifi,fırında patatesli muska böreği yapılışı,resimli fırında patatesli muska böreği,resimli fırında patatesli muska böreği tarifi

Etiketler



Yorum yap:

Tarifci