Türkiye' mutfağının vazgeçilmezi tatlı,kek,pasta,kurabiye tariflerini sitemizde bulabilirsiniz.

Sponsor Reklam





Kıtırlı Muhallebi Tatlısı

Kaç Kişi: Hazırlama: Pişirme:

Kıtırlı Muhallebi Tatlısı Tarifi

Kıtırlı Muhallebi Tatlısı Tarifi
Kadayıfın kıtırı, muhallebinin yumuşacık kıvamı ile muhteşem bir tatlı tarifini sizlerle paylaşıyorum. Afiyet olsun hanımlar…

MALZEMELER

150 gr tel kadayıf3 yemek kaşığı toz şeker2,5 yemek kaşığı tereyağı1/2 su bardağı kırık ceviz

Hepsini Seç / İptal Et

Muhallebisi İçin:

500 litre süt2 yemek kaşığı un1,5 yemek kaşığı mısır nişastası5 yemek kaşığı toz şeker1 adet yumurta1/2 paket vanilya1/2 paket süt kreması

Hepsini Seç / İptal Et

YAPILIŞI

Kadayıfı 1-2 saat derin dondurucuda dondurduktan sonra ince ince kıyalım. Geniş bir tavaya tereyağını alalım eridikten sonra tek kadayıfı ve şekeri ilave edelim. Orta ateşte kahverengine dönene kadar kavuralım. Cevizi ekleyip biraz karıştıralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Muhallebisini hazırlamak için tencereye sütü alıp, şeker, yumurta, un ve nişastayı koyup çırpalım. Ocağa alıp sürekli karıştırarak koyu kıvamını bulana kadar pişirelim. Koyulaştığında vanilyayı ekleyip, soğumaya bırakalım.

Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip çırpalım. Kuplara kadayıfın yarısını paylaştırıp üzerine tam dolmayacak şekilde muhallebi dolduralım. (Kupa şart değil.) Bu şekilde buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis etmeden önce kalan kadayıfı muhallebinin üzerine ekleyelim. Artık servise hazırız. Afiyet olsun.





Google Etiketler:Kıtırlı Muhallebi Tatlısı,kıtırlı muhallebi tatlısı hazırlanışı,kıtırlı muhallebi tatlısı malzemeleri,kıtırlı muhallebi tatlısı tarifi,kıtırlı muhallebi tatlısı yapılışı,resimli kıtırlı muhallebi tatlısı,resimli kıtırlı muhallebi tatlısı tarifi

Etiketler



Yorum yap:

Tarifci