Türkiye' mutfağının vazgeçilmezi tatlı,kek,pasta,kurabiye tariflerini sitemizde bulabilirsiniz.

Sponsor Reklam





Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

Kaç Kişi: Hazırlama: Pişirme:

Haşhaşlı Kurabiye Tarifi Tarifi

Haşhaşlı Kurabiye Tarifi. Kurabiyeye farklı bir lezzet kazandıran haşhaşın çayın yanında iyi gittiğini söyleyebilirim. Pratik tarifimizi deneyin.

MALZEME LİSTESİ

bir paket margarinbir su bardağı pudra şekeribir çay bardağı sıvı yağbir yumurta sarısı ( beyazı bulamak için kullanılacak)bir paket vanilyabir paket kabartma tozualdığı kadar un

Hepsini Seç / İptal Et

Etrafı için;

Haşhaş

Hepsini Seç / İptal Et

Ortası için;

Çikolata sosu

Hepsini Seç / İptal Et

HAŞHAŞLI KURABİYE YAPILIŞI

Hamur için gerekli olan malzemelerimizi bir kabın içerisinde harmanlayıp kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz.

Etrafını yumurta akına buladıktan sonra haşhaşa batırıyoruz. Yağlı fırın tepsisine dizip tam ortasına parmağımızı batırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Fırından alınca biraz soğumasını bekleyip, Orta kısma çikolata sosu sıkıp kurabiyelerimizi hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun, ellerinize sağlık.





Google Etiketler:Haşhaşlı Kurabiye Tarifi,haşhaşlı kurabiye,haşhaşlı kurabiye hazırlanışı,haşhaşlı kurabiye malzemeleri,haşhaşlı kurabiye tarifi,haşhaşlı kurabiye yapılışı,resimli haşhaşlı kurabiye,resimli haşhaşlı kurabiye tarifi

Etiketler



Yorum yap:

Tarifci