Glazür Tarifi Tarifi
Glazür (Pasta süsleme hamuru) olarak bilinen pastaların üzerine kaplama veya süsleme için kullanılan hamurun tarifini paylaşıyoruz.
MALZEMELERİMİZ
2 tane yumurtanın akı (Sarısını karıştırmamaya dikkat edelim aksi halde kıvamı tutmayabiliyor.)125 gr pudraşekeri (Yaklaşık yarım su bardağı)5-6 damla limon suyuHepsini Seç / İptal Et
GLAZÜRÜN YAPILIŞI
İçi kuru derin bir kapta yumurtanın beyazı ile bir fiske tuzu iyice çırpın. Bembeyaz olup, yoğunluğu iyice artana kadar çırpıyoruz. Pudraşekerini yavaş yavaş ekliyoruz. Limon suyunu ekleyin. Elde ettiğimiz karışım muhallebi kıvamında olmalıdır. Değil ise pudra şekeri ilave edebilir, koyulaştırabilirsiniz.
2 çorba kaşığı sade glazüre 2 tatlı kaşığı çilek püresi ekleyerek pembe, balkabağı püresi ekleyerek sarı, toz antep fıstığı ekleyerek yeşil glazür elde edebiliriz. Bu örnekleri çeşitlendirerek farklı renklerde glazür elde edebilirsiniz hanımlar.. Kolay gelsin…
Pasta veya kek glazürlerini hazır paket halinde satın alabilirsiniz.
Google Etiketler:Glazür Tarifi,glazür tatlı tarifi,glazür tatlısı,glazür tatlısı hazırlanışı,glazür tatlısı malzemeleri,glazür tatlısı yapılışı,resimli glazür tatlı tarifi,resimli glazür tatlısı
Etiketler