Erik Reçeli Tarifi Tarifi
Erik Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra 2 ye ayıralım. Dilerseniz bütün ama çekirdeği ayrılmış yarık şeklinde de yapabilirsiniz. Tencereye alıp şeker ve suyunu ilave ettikten sonra kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladığında ocağı kısalım ve bu şekilde 1-1.5 saat kadar koyulaşmasını bekleyelim. Kıvama gelen reçeli ocaktan almadan 5 dakika önce limonunu ilave edelim. Bir iki hamle karıştırıp ocaktan alalım. Sıcak olarak saklama kabımız olan hava geçirmez cam kavanozlara dolduralım. Önce oda sıcaklığında ısısını alalım daha sonra buzdolabına kaldıralım.
MALZEMELER
1 kg. erik1 kg. şeker1 çay bardağı su2-3 damla limon suyuHepsini Seç / İptal Et
Google Etiketler:Erik Reçeli Tarifi,erik reçeli hazırlanışı,erik reçeli malzemeleri,erik reçeli nasıl yapılır,erik reçeli tarifi,erik reçeli yapılışı,resimli erik reçeli tarifi,resimli prenses tacı
Etiketler