Türkiye' mutfağının vazgeçilmezi tatlı,kek,pasta,kurabiye tariflerini sitemizde bulabilirsiniz.

Sponsor Reklam





Cevizli Kurabiye Tarifi

Kaç Kişi: Hazırlama: Pişirme:

Cevizli Kurabiye Tarifi Tarifi

Cevizli Kurabiye Tarifi. Cevizin muhteşem tadını kurabiye ile buluşturan bu nefis tarifimizi kaçırmayın hanımlar 🙂 Afiyet olsun.

MALZEME LİSTESİ

1 paket kabartma tozu1 çay kaşığından az karbonat2 çay kaşığı tarçın100 gr. çekilmiş ceviz içi50 ml. sıvıyağ100 gr. yoğurt50 gr. toz şekerAldığı kadar un

Hepsini Seç / İptal Et

KURABİYENİN YAPILIŞI

Ceviz hariç diğer tüm malzemeleri önce kurular sonra sıvılar olarak karıştırma kabında karıştırıp aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Bu noktadan sonra isterseniz cevizi içine dilerseniz üstüne gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Eğer cevizi kurabiyelerin içinde istiyorsak elimizde hafif açıp cevizi kurabiyenin içine yerleştirelim ve kapatalım. Eğer dışında olsun istiyorsak, ceviz büyüklüğünde parçalar alarak çekilmiş cevizlere buluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisinde yada yağlı kağıt üzerine dizip 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye dek pişiriyoruz.





Google Etiketler:Cevizli Kurabiye Tarifi,cevizli kurabiye,cevizli kurabiye hazırlanışı,cevizli kurabiye malzemeleri,cevizli kurabiye tarifi,cevizli kurabiye yapılışı,resimli cevizli kurabiye,resimli cevizli kurabiye tarifi

Etiketler



Yorum yap:

Tarifci