Türkiye' mutfağının vazgeçilmezi tatlı,kek,pasta,kurabiye tariflerini sitemizde bulabilirsiniz.

Sponsor Reklam





Portakallı ve Elmalı Kurabiye

Kaç Kişi: Hazırlama: Pişirme:

Portakallı ve Elmalı Kurabiye Tarifi

Portakallı ve Elmalı Kurabiye. Hep düşünmüşümdür neresinden ısırsam da içerisindeki kreması akmasa diye 🙂 Özenle ve dikkatle yenilesi, nefis elmalı ve portakallı kurabiye.

MALZEMELER

150 gr margarin (oda sıcaklığında)Yarım çay bardağı sıvı yağ4 yemek kaşığı pudra şekeri2 yemek kaşığı yoğurt1 paket kabartma tozu3 – 3,5 su bardağı un

Hepsini Seç / İptal Et

İçi için:

2 adet elma1 adet portakal1 çay kaşığı tarçın3/4 su bardağı şeker

Hepsini Seç / İptal Et

Üzeri için:

Pudra şekeri

Hepsini Seç / İptal Et

KURABİYENİN YAPILIŞI

Elmaları rendeleyip, portakallar soyalım ve küçük küpler halinde doğrayalım. Şeker ve tarçın ekleyerek suyu çıkana kadar pişirelim.

Hamur için malzemeleri karıştırıp yoğuralım. Ele yapışmayacak kıvama gelince düzgün bir şekilde merdane ile yarım cm kalınlığında açalım. Kare şekilde keselim. Kare hamuru ele alalım ve içerisine iç malzemeden bir tatlı kaşığı koyalım. İki uç kısım ortada birleştirilip, fırın tepsisine dizelim. önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında pişirelim. Üzerine pudra şekeri serperek servise hazır hale getirelim.

Ellerinize sağlık, afiyet olsun…





Google Etiketler:Portakallı ve Elmalı Kurabiye,portakallı ve elmalı kurabiye,portakallı ve elmalı kurabiye hazırlanışı,portakallı ve elmalı kurabiye malzemeleri,portakallı ve elmalı kurabiye tarifi,portakallı ve elmalı kurabiye yapılışı,resimli portakallı ve elmalı kurabiye,resimli portakallı ve elmalı kurabiye tarifi

Etiketler



Yorum yap:

Tarifci