Türkiye' mutfağının vazgeçilmezi tatlı,kek,pasta,kurabiye tariflerini sitemizde bulabilirsiniz.

Sponsor Reklam





Bal Kabaklı İrmik Tatlısı

Kaç Kişi: Hazırlama: Pişirme:

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı Tarifi

Bal kabaklı İrmik Tatlısı. Unutkanlığa iyi gelen, dikkat keskinliği kazandıran bal kabağının nefis tadına irmik tatlısı eşliğinde buyurun.

MALZEME LİSTESİ

1 litre süt10 yemek kaşığı tozşeker11 yemek kaşığı irmik1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı250 gram haşlanmış bal kabağı

Hepsini Seç / İptal Et

Tabanı için:

1 paket kakaolu bisküvi70 gram tereyağı

Hepsini Seç / İptal Et

TATLININ YAPILIŞI

Bisküviyi un haline getirip, tereyağını ekleyip karıştıralım. Dikdörtgen bir kalıba önce yağlı kağıdı sonra bisküvi karışımı döküp iyice yayalım. Derdin dondurucuya alıp bekletelim.

Şekeri, sütü ve irmiği tencerede koyulaşıncaya kadar pişirelim. Pişince içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip 5 dakika çırpalım. Karışımın yarısını bisküvi tabanın üstüne dökelim ve tekrar derin dondurucuya koyalım.

Bal kabağını mutfak robotunda çekip püre haline getirelim. Kalan karışımla karıştırıp en üste yayalım. En az 2 saat kadar buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyip, üzerini ceviz veya fıstık ile süsleyerek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.





Google Etiketler:Bal Kabaklı İrmik Tatlısı,bal kabaklı İrmik tatlısı,bal kabaklı İrmik tatlısı hazırlanışı,bal kabaklı İrmik tatlısı malzemeleri,bal kabaklı İrmik tatlısı tarifi,bal kabaklı İrmik tatlısı yapılışı,resimli bal kabaklı İrmik tatlısı,resimli bal kabaklı İrmik tatlısı tarifi

Etiketler



Yorum yap:

Tarifci