Türkiye' mutfağının vazgeçilmezi tatlı,kek,pasta,kurabiye tariflerini sitemizde bulabilirsiniz.

Sponsor Reklam





Bağdat Sütlacı Tarifi

Kaç Kişi: Hazırlama: Pişirme:

Bağdat Sütlacı Tarifi Tarifi

Bağdat Sütlacı Tarifi
1 su bardağı sütün içerisine pirinci alıp ocağa koyalım. Pirinçler yumuşayana dek kısık ateşte pişirelim. Nişastayı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra damla sakızını ekleyip bir süre daha bu şekilde pişirmeye devam edelim. Pirinçler iyice yumuşayıp sütlaç kıvamını aldıktan sonra kaselere paylaştıralım.

Ayrı bir kaba 1 su bardağı şekere suyu ilave edip kısık ateşte kaynatalım. Limon suyu ekledikten sonra 1 dakika daha kaynatalım ve sıcak olarak sütlaçların üzerine dökelim. Soğuduktan sonra dövülmüş badem ile süsleyip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

MALZEMELER

1.5 çay bardağı kırık pirinç1 litre süt1 su bardağı su1 çay kaşığı damla sakızı2 çorba kaşığı nişasta

Hepsini Seç / İptal Et

Şerbet için:

1 su bardağı şeker1 su bardağı su2 çorba kaşığı limon suyu

Hepsini Seç / İptal Et



Google Etiketler:Bağdat Sütlacı Tarifi,bağdat sütlacı hazırlanışı,bağdat sütlacı malzemeleri,bağdat sütlacı nasıl yapılır,bağdat sütlacı tarifi,bağdat sütlacı yapılışı,bağdat tatlısı,resimli bağdat sütlacı tarifi,resimli prenses tacı,yöresel tatlı

Etiketler



Yorum yap:

Tarifci