Türkiye' mutfağının vazgeçilmezi tatlı,kek,pasta,kurabiye tariflerini sitemizde bulabilirsiniz.

Sponsor Reklam





Ayva Reçeli

Kaç Kişi: Hazırlama: Pişirme:

Ayva Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli Tarifi
Ayvaları yıkayıp önce çekirdeklerini ayıklayalım ve küp küp doğrayıp tencereye alalım. Üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte kaynatalım. Yumuşadıktan sonra şekeri ilave edelim. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya bırakalım ama arada bir taşma tehlikesine karşı kontrol edelim. Reçel kıvamını bulana kadar kaynatıldıktan sonra limon suyunu ekleyelim. Karanfilleri de ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatalım. Ocaktan alınca ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim daha sonra kavanozlara ayıralım. Kavanozların ağzını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebiliriz. Hava geçirmeyen kavanozlarda 6 ay ile 1 yıl kadar bozulmadan dayanabiliyor. Afiyet olsun.

MALZEMELER

1 kg. ayva1 kg. şeker4 su bardağı su2,3 tane karanfil

Hepsini Seç / İptal Et



Google Etiketler:Ayva Reçeli,ayva reçeli hazırlanışı,ayva reçeli malzemeleri,ayva reçeli nasıl yapılır,ayva reçeli tarifi,ayva reçeli yapılışı,resimli ayva reçeli tarifi,resimli prenses tacı

Etiketler



Yorum yap:

Tarifci